Altijd op de hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Verteller Malak - Gertjan Dokter

Mijn naam is Gertjan Dokter. Naast echtgenoot en vader, werk ik als leerkracht en coach in het speciaal onderwijs. Daarnaast heb ik nog een kleinschalige praktijk voor kinderen en jongeren met hulpvragen op sociaal-emotioneel gebied. Dit doe ik zowel op individueel niveau als op groepsniveau. In het laatste geval geef ik dan vooral weerbaarheidstrainingen (Rots & Water) aan basisschoolgroepen. Mijn werk doe ik met veel gedrevenheid en passie. Voor mij is niets mooier dan kinderen en jongeren in hun kracht te mogen zetten en te zien groeien.

Een andere grote passie van mij is (hoe kan het ook anders!) toneel spelen. Zelf ben ik vanaf de middelbare school al actief met (school-)theater, maar als kind mocht ik ook al een enkele keer met mijn vader op de planken staan om samen een “Twentse buut” voor te dragen. De afgelopen jaren heb ik in verschillende producties mee mogen spelen. Zo heb ik in 2016 meegedaan in de Oldenzaalse Revue (SNOR) als frater en in 2017 heb ik in Robin Hood de rol van Bisschop van Hereford mogen spelen. In 2018 werd het theaterspektakel “He’k wat van oe an!” op Het Hulsbeek opgevoerd. Een stuk over Twentse sagen en mythen, waarbij ik de rol van Bommen Berend op mij mocht nemen. Ook bij de Passiespelen in 2011 en 2014 was ik van de partij in resp. de rollen van Johannes en Judas. In 2014 speelden ook mijn 3 dochters mee. Een mooie, onvergetelijke ervaring voor ons alle vier! Dit jaar speelt alleen mijn jongste dochter Lot mee.

In de komende editie van de Passiespelen-De Strijd speel ik Malak, één van de twee vertellers. De vertellers maken de verbinding tussen het eeuwenoude Passieverhaal met de hedendaagse tijd. Veel van de thema’s in het stuk zijn immers ook nog steeds van deze tijd en in die zin vast ook heel herkenbaar. Het inzetten van vertellers is een nieuw concept binnen de Passiespelen. Als verteller mag ik een rol spelen die meer vanuit mijzelf gespeeld moet gaan worden en dus dichter bij mijzelf zal liggen. Dit wordt voor mij een interessante uitdaging en zeker ook een unieke ervaring. Maar dat laatste geldt eigenlijk in het geheel.

Ik ben ervan overtuigd dat het weer een prachtige voorstelling wordt, gegoten in een nieuw jasje. En dit maakt het zeker de moeite waard om te komen kijken! Graag tot ziens in Hertme bij De Strijd!