Altijd op te hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Simon van Cyrene - Herman Schabbink

Ik ben Herman, 67 jaar en sinds januari 2014 met prepensioen. Ik ben getrouwd en nog altijd woonachtig in Hertme. Hobby’s zijn: muziek maken met onze Malletband St. Gregorius, skiën, wandelen, tuinieren, paard en andere dieren verzorgen en genieten van de kleinkinderen.

Mijn rol in deze Passiespelen van 2019 is Simon van Cyrene. Deze rol is mij toebedeeld door de regisseur en dit vind ik best leuk. Ik mag met de ezel over het podium lopen samen met mijn medespeelsters Rufa en Alexandra. Ik blijf Jezus op wat afstand volgen tot aan het kruis.

Ik heb toneelervaring opgedaan tijdens de Passiespelen in 1960, 1961 en 1962 (destijds speelde ik een van de zoons van Simon van Cyrene en moest ik met een kalf over de markt lopen). In 2011 speelde ik apostel Andreas en in 2014 apostel Johannes. Ik ben veel in het openluchttheater te vinden voor onderhoud. Daarnaast ben ik betrokken bij het bouwen van het decor van Passiespelen en het decor van Robin Hood 2017. Allemaal veel werk maar wel veel voldoening.

Kom in april naar het mooie Openluchttheater in Hertme. Eens in je leven moet je hier toch de Passiespelen hebben gezien.