Altijd op de hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Cogas Cultuurprijs uitgereikt aan De Strijd - Passiespelen Hertme

Op vrijdag 27 september was de feestelijke afsluiting van het theaterproject De Strijd - Passiespelen Hertme. Onder het oog van de spelersgroep en een grote groep vrijwilligers ontving voorzitter Richard IJzereef de Cogas Cultuurprijs en een cheque uit handen van Cogas-directeur Gerald de Haan en wethouder Martin Velten.

De Cogas Cultuurprijs vloeit voort uit het Cogas Cultuurfonds. Uit alle aanvragen voor een bijdrage uit het Cogas Cultuurfonds kiest de toetsingscommissie drie initiatieven die kans maken op deze prijs. In de toetsingscommissie zijn de negen gemeenten uit het Cogas-gebied vertegenwoordigd. Via Facebook werd gestemd op de drie genomineerden. Maar liefst 1500 mensen brachten hun stem uit. De Strijd - Passiespelen Hertme werd door het publiek als winnaar gekozen.

Waardering voor De Passiespelen

Van 12 tot 23 april werden de Passiespelen zeven keer opgevoerd in het Openluchttheater Hertme. Maar liefst 180 mensen stonden op de planken. Met alle andere vrijwilligers daarbij opgeteld zijn er meer dan 250 mensen betrokken bij De Strijd. Cogas-directeur Gerald de Haan over de uitreiking: “Cultuur is een belangrijke verbinder van mensen. Dat laat deze grote groep vrijwilligers al zien. Het is geweldig dat wij hieraan kunnen bijdragen vanuit het Cogas Cultuurfonds.”

Voorzitter Richard IJzereef over de award: “Wij zijn er bijzonder trots op dat we met De Strijd -Passiespelen Hertme zoveel mensen wisten te raken en dat zij hun waardering hebben uitgesproken door op De Strijd te stemmen. Wij danken het Cogas Cultuurfonds voor deze prijs en gaan het geldbedrag gebruiken voor het ondersteunen van de cultuurbeleving in het fraaie Openluchttheater van Hertme.”

De award

De Cogas Cultuurprijs bestaat uit een geldprijs van 1000,- euro en een award. De award is gemaakt van handgeblazen glas door de glaskunstenaar Mark Locock en heeft de vorm van een veer. De award staat symbool voor een pluim, een opsteker voor culturele initiatieven in de Cogas-regio.