Altijd op de hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Maria van Jacobus - Mirjam Braamhaar

Ik ben Mirjam Braamhaar. Al bijna 40 jaar getrouwd met Jan en woon in Bornerbroek. Samen hebben we 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Ik werk als afdelingssecretaresse op de afdeling Moeder & kind van ZGT in Almelo. Behalve zingen en muziek heb ik als hobby’s: fietsen, lezen, haken, breien en pianospelen.

Dit keer speel ik mee in De Strijd als een van de vrouwen bij Maria: Maria van Jacobus. Tevens maak ik deel uit van het kernkoor. In 2014 heb ik de rol gespeeld van Claudia, de vrouw van Pilatus. Om samen met een grote groep mensen ergens naartoe te werken, is gewoon heel erg leuk en inspirerend. Ik heb veel bewondering voor de enorme organisatie er omheen. Alles is zo goed geregeld. Geweldig! Iedereen die eigenlijk wel mee wil doen maar twijfelt: geef je gewoon op. Het brengt je heel veel, maar realiseer je ook dat het je vrije tijd kost, dat moet het je wel waard zijn.

Na toeschouwer te zijn geweest in 2011 wilde ik in 2014 heel graag meedoen, ook omdat mijn vader in de beginjaren van de Passiespelen een van de spelers was en het hele lijdensverhaal mij erg aanspreekt. Het was echt super om mee te doen in 2014! Destijds had ik eigenlijk bedacht dat het een eenmalige deelname zou worden, want vijf jaar later was ik ook al weer vijf jaren ouder! Maar zo zie je maar: als het zover is dan wil je weer onderdeel zijn van het grote geheel. En dus ben ik er lekker weer bij!

Ik had totaal geen toneelervaring, alleen als onderdeel van een klein koortje van SNOR in Oldenzaal. SNOR brengt iedere 2 jaar muziektheater op de planken in Stadstheater de Bond in Oldenzaal. Maar die ervaring is inmiddels bijgespijkerd.