Altijd op de hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Jezus - Jeff Benjamins

Jeff Benjamins (46 jaar) uit Enschede zal in april de rol van Jezus vertolken in De Strijd - Passiespelen. Zijn liefde voor theater zit er van jongs af aan in.

“Op de basisschool zorgde ik er altijd voor dat ik een plekje ergens op één van de voorste rijen kon krijgen wanneer er iets op een podium werd gespeeld. Muziek, toneel, zang en dans.... het boeide me allemaal. Ieder jaar werd de eindejaarsmusical van Christelijke basisschool de Zandhorst uitgevoerd in het huidige Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Echter, toen onze klas aan de beurt was, werd er voor het eerst geen Bijbelverhaal gekozen en werd de locatie waar het uitgevoerd werd de centrale hal van de school. Wat had ik graag met al mijn klasgenoten in een Bijbelverhaal, in een groot theater gestaan! De stille wens om toch een prachtige rol te mogen vervullen, in nota bene de lijdensweg van Jezus Christus (in een magisch theater), gaat in de productie De Strijd dan eindelijk uitkomen. Wauw!"

"Na talentenjachten, schoolbands en theatersport (improvisatietoneel) heb ik mijn bijdrage geleverd aan meerdere producties van de Enschedese theatergroep De Verstrooiers. Hier ontmoette ik mijn Buitengewoon-collega’s; een klein theatergezelschap waarmee ik in theaterseizoen 2020 van start ga. Eén van de leden van Buitengewoon is Karel Kunne, die als regisseur betrokken is geweest bij de eerdere Passiespelen in Hertme. Van hem leerde ik vele kneepjes van het vak.

In april 2018 deed ik auditie voor De Strijd. Toen ik hoorde dat ik de rol van Jezus mag gaan vertolken, was ik erg verrast. Mijn broer, die voor zijn werk uitgezonden was naar Ramallah in Israël (een paar kilometer van Jeruzalem) nodigde me uit om de weg die Jezus heeft afgelegd voordat hij gekruisigd werd, samen met hem te lopen. Erg bijzonder om samen de plekken te bezoeken waar Jezus gelopen en geleden heeft. Vanaf de Olijfberg, via de mooie tuin van Getsemane, waar het laatste avondmaal heeft plaatsgevonden, liepen we naar de oude stad. Eenmaal in Israël hebben we ook de Jordaanoever bezocht waar Jezus werd gedoopt. Natuurlijk mocht zijn geboorteplek in Bethlehem niet ontbreken. Het waren twee geweldige dagen.

Sinds 2002 ben ik in mijn woonplaats Enschede ambtenaar bij de gemeente. Hier ben ik momenteel met veel plezier als applicatiebeheerder én als medewerker van het Serviceplein werkzaam. Ik ben vader van twee lieve kids, Kian (19) en Sofia (15). Mijn partner Reginald bracht uit een vorige relatie mijn twee lieve bonuskinderen Marvin (20) en Marell (17) mee. Op de momenten dat we als gezin compleet zijn, zijn we door de aanvulling van twee schoondochters (Danique en Lieke) inmiddels met z’n achten. Onze jongste zal als figurante meespelen in De Strijd. Hoe bijzonder?! Mijn vader ben ik dankbaar voor de rol van muziek die hij me meegegeven heeft in mijn leven. Hij speelde piano en gitaar, wat mijn broer van hem heeft overgenomen. Mijn lieve moeder geeft me gastvrijheid en dienstverlening mee. Een prettige combinatie.

Ik hoop dat de bezoekers van De Strijd geraakt gaan worden door het verhaal, het spel, de zang én de muziek. Aan het enthousiasme van alle betrokkenen zal het niet liggen. Wat is dit nú al bijzonder om te mogen ervaren. Groet en tot in april 2019!”