Altijd op te hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Farizeeër Lysias - Bertie Borggreve

Mijn naam is Bertie Borggreve en woon in Borne. Ik werk bij Meyra Retail & Service in Hengelo als binnen- en buitendienstmonteur met de meest uiteenlopende voorzieningen. Een rode draad in mijn leven zijn de vele hobby’s. Een paar ervan zijn: het maken en produceren van films en documentaires, het maken van songs en andere nummers in mijn opnamestudio en toneel en straattheater. Het laatste pak ik nu weer op omdat het gewoon heerlijk is op de bühne. 

Vanaf mijn jeugd speel ik toneel bij Karel Kunne. Hij is één van de regisseurs die al jarenlang gereed stond bij toneel, straattheater en openluchtspelen. Hugo van den Denekamp was misschien wel het meest succesvolle stuk waar ik in mee speelde maar ook toneelvereniging Durido en vele andere verenigingen. Afgelopen jaar ben ik met Karel het theater in gegaan. Het theater heeft veel weg van toneel maar dan zijn alle ogen gericht op die ene speler. In de Strijd speel ik Lysias, een Farizeër die Jezus wil veroordelen. Het is een bijzonder stuk dat Jos Brummelhuis herschreven heeft op de fundamenten van de schrijver Jan Naaykens. Ik wens iedereen veel kijkplezier met de passiespelen in Hertme onder de naam De Strijd.