Altijd op de hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Apostel Johannes - Jeroen Groote Schaarsberg

Mijn naam is Jeroen Groote Schaarsberg, ik ben getrouwd met Wilma, we wonen in Borne en samen hebben we 3 geweldige dochters! Ik werk inmiddels alweer bijna 13 jaar bij Smurfit Kappa Zedek in Deventer, een bedrijf dat van golfkarton verpakkingen en displays maakt. Deze komt u, zonder dat u het weet, tegen bij alle grote supermarktketens in Nederland en daarbuiten. Sinds 1996 speel ik trombone bij het gezelligste dweilorkest van Nederland: “DITIST”. Hiermee hebben we, met heel veel plezier, inmiddels al vele honderden optredens verzorgt in Nederland en Duitsland.

In De Strijd speel ik Johannes, een van de apostelen. Een leuke rol die veel emotie en samenspel met mijn apostelcollega’s vraagt. Emotie vind ik het leukst om te spelen, verdriet, kwaadheid, geluk, het komt allemaal voorbij in De Strijd. In 2011 heb ik de Passiespelen gezien en toen besloten om me bij een volgende keer op te geven voor de audities. Dat heb ik in 2014 gedaan en tot mijn geluk mocht ik toen apostel Jacobus spelen, een superervaring! In 2015 heb ik meegespeeld en gezongen in de musical “Jesus Christ Superstar” van Studio 65 in het Wilmink theater in Enschede. Dat was ook alweer bijzonder leuk om mee te maken.

Vervolgens werd in 2017 het spektakelstuk Robin Hood opgevoerd in het openlucht theater in Hertme, daar mocht ik Will Scarlet spelen, een van de vogelvrijen. Dit was een heel ander type voorstelling; met paarden, ridders in harnas en zwaardgevechten maar ook weer geweldig!

En dan straks in 2019 de volgende uitvoering van de Passiespelen: De Strijd, we zijn alweer een tijdje aan het repeteren en het wordt ook nu een héle mooie voorstelling, daar ben ik van overtuigd. Iedereen zet zich weer vol enthousiasme in en het kan dus niet anders of dit gaat een succes worden, ik kijk er nu al naar uit!