Altijd op de hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Youssou N'Dour keert na 9 jaar terug in Hertme

De Senegalese superster Youssou N’Dour keert op zondag 6 juli 2025 terug naar het sfeervolle Openluchttheater in Hertme. Samen met zijn iconische band Le Super Étoile de Dakar is hij een van de publiekstrekkers van het Afrika Festival Hertme.

Publiekslieveling N’Dour stond in 2016 al op het podium van Hertme en maakte toen een onuitwisbare indruk. Het eerste weekend van juli staat traditiegetrouw in het teken van een hommage aan de muziek, cultuur en diversiteit van het Afrikaanse continent. Al sinds 1989 weet het Afrika Festival Hertme jaarlijks duizenden bezoekers te trekken, die zich laten meevoeren door de energieke klanken en betoverende ritmes van artiesten uit heel Afrika. publiekslieveling.

Van Dakar naar de wereld
Youssou N’Dour wordt wereldwijd geroemd als een van de invloedrijkste Afrikaanse artiesten. Hij begon zijn muzikale reis als 12-jarige jongen in Dakar, waar hij de legendarische Star Band wilde versterken. In 1979 richtte hij zijn eigen groep op: Étoile de Dakar. Zijn vroege muziek werd beïnvloed door Latijns-Amerikaanse stijlen die destijds populair waren in Afrika. Halverwege de jaren '80 ontwikkelde hij met Le Super Étoile de Dakar de kenmerkende mbalax-stijl, een energieke mix van traditionele Wolof-ritmes, pop, reggae en funk.

Voor het grote westerse publiek brak hij door met samenwerkingen met Peter Gabriel en natuurlijk de wereldhit ‘7 Seconds’ met Neneh Cherry in 1994.

Stem van een continent
N’Dour zet zijn status in voor maatschappelijke verandering. In 1985 organiseerde hij een concert voor de vrijlating van Nelson Mandela, toerde hij voor Amnesty International en werkte hij samen met de Verenigde Naties en UNICEF. In 2002 ontving hij een prijs van het Prins Claus Fonds voor zijn inzet voor tolerantie en interculturele dialoog.

Zijn album ‘Immigrés’ (1984) riep Senegalezen in Europa op hun wortels te eren. Met ‘Egypt’ (2004) bracht hij een ode aan spirituele leiders van de Senegalese soefi-islam. Ook politiek zette hij zich in: in 2012 werd hij kortstondig minister van Cultuur en Toerisme in Senegal. Zijn muziek bleef echter zijn krachtigste wapen. In de clip van ‘One Africa’ (2013) zingt hij samen met een christelijke zangeres om religieuze eenheid te promoten: “Ik wil laten zien dat religies geen obstakel zijn, maar juist een verrijking.”

“Ik wil laten zien dat religies geen obstakel zijn, maar juist een verrijking.”

Tickets!