Altijd op de hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Ricciotti - Plan de Campagne

Op zondag 30 juli brengt het Ricciotti ensemble weer een bezoek aan ons theater. Kom genieten van hun prachtige concert! Het optreden begint om 19.30 uur, de toegang is gratis.

Plan de campagne

Deze zomer brengt Ricciotti een ode aan het prachtige Nederlandse platteland! De laatste jaren rukt de verstedelijking steeds meer op en heeft het platteland in toenemende mate te maken met de gevolgen hiervan: het sluiten van lokale muziekscholen, bibliotheken, buurtwinkels en openbaar vervoer dat steeds meer wegvalt. Deze verschraling van faciliteiten op het platteland voor de bewoners van de Nederlandse dorpen willen wij met Plan de campagne muzikaal onder de aandacht brengen. Samen met solist Lana Wolf bezingen we het platteland in allerlei genres en stijlen. Componist Hugo Bouma – jarenlang altviolist en arrangeur voor het Ricciotti – schreef speciaal voor ons de opdrachtcompositie Ik nam de metro om een koe te zien. Ga je mee naar het platteland?

Lana Wolf
De veelzijdige solist Lana Wolf komt van het Gelderse platteland en woont tegenwoordig in dezelfde boerderij waar ze opgroeide. Ze voelt zich in allerlei stijlen thuis, maar haar grote liefde is de countrymuziek. In de bakermat van deze stijl, Nashville (Tenessee), staat ze zelfs bekend als de Dutch Country Girl. Lana is naast zangeres ook songwriter, radio-dj, producer en vocal coach. Samen met het Ricciotti brengt ze bekende country liedjes, maar ook Nederlandstalige en zelfs Mexicaanse muziek over het platteland ten gehore. De ideale solist voor Ricciotti’s Plan de campagne!

Over het Ricciotti ensemble
Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat speelt voor mensen die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen. Sinds de oprichting in 1970 spelen zij overal en voor iedereen: op straat, in het asielzoekerscentrum, in het vliegtuig of de gevangenis, en in het buitenland. Het ensemble bestaat uit 43 jonge enthousiaste professionele en amateurmusici die als vrijwilliger meespelen. Het Ricciotti gaat 3 keer per jaar op tournee.

Kijk voor meer info ook op www.ricciotti.nl