Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Bekendmaking rolverdeling tijdens kick-off Passiespelen Hertme

Op zondag 24 juni kwamen 200 mensen bijeen in het Openluchttheater voor de kick-off van de Passiespelen Hertme. Volgend jaar april staat het lijdensverhaal zeven keer op de planken, waarbij de hoofdrol van Jezus Christus wordt vertaald door Jeff Benjamins uit Enschede. De kick-off was het kennismakingsmoment en startschot voor alle spelers, figuranten, koorleden en vrijwilligers.

Terwijl bijna alle genodigden de aandacht op het podium hadden gericht, waar de werkgroep de officiële aftrap verzorgde, slopen enkele spelers, waaronder Jeff Benjamins achter de coulissen. Rond negen uur verschenen ze in kostuum op het podium. Vervolgens zong Jeff, compleet in zijn rol als Jezus het lied “Een vriend zien huilen”, om de aanwezigen alvast een voorproefje van april 2019 te geven. Uit handen van regisseur Jos Brummelhuis ontving Jeff het script, een moderne vertaling van het originele script uit 1957. Als afsluiting kregen alle genodigden een drankje aangeboden, het bleef nog lang gezellig.

Tijdens de ontmoeting werd ook de nieuwe naam en het nieuwe logo onthuld. In 2019 staat ‘De Strijd – Passiespelen Hertme’ op de planken. Met de titel ‘De Strijd’ wordt verwezen naar de strijd van Jezus om zijn lijdensweg te ondergaan, van Maria om haar zoon te verliezen, van de hogepriesters om hem aan het kruis te krijgen, van de apostelen of ze Jezus moeten blijven volgen, van Maria Magdalena wat ze met haar gevoelens moet, van het volk welke kant ze moeten kiezen, etc. “Dit thema sluit perfect aan bij de huidige maatschappelijke dilemma’s”, aldus Jos Brummelhuis.