Altijd op de hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Afrika Festival Hertme pakt uit met veel primeurs

Het Afrika Festival Hertme is een van de meest toonaangevende festivals op het gebied van moderne muziek uit Afrika. Al veel beroemde artiesten stonden in de beginjaren van hun carrière op het podium van het Afrika Festival. En ook dit jaar, bij deze 34e editie, is het gelukt om primeurs naar Hertme te halen: maar liefst 7 artiesten treden voor het eerst op in Nederland!

Op zaterdag 1 juli kunnen bezoekers genieten van de muziek van onder meer Kimi Djabaté uit Guinnee-Bissau, Florence Adooni uit Ghana, Maya Kamaty uit Réunion, Miroca Paris uit Kaapverdië en de ‘ongeremde uitbundigheid’ van Adédèjì op het podium. Maya Kamaty sluit de eerste festivaldag af. Deze zangeres uit Réunion verbindt traditionele en moderne Maloya-muziek met elkaar en is ongekend populair op het eiland.

Zondag brengt Al Bilali Soudan uit Mali diverse traditionele instrumenten ten gehore. Veelbelovend is ook het optreden van Kader Tarhanine, de nieuwe parel van de moderne Toeareg-muziek, en dit jaar het gezicht op de poster. En de rumba stroomt door de aderen van de in Kinshasa geboren Jocelyn Balu. Met zijn groep Borumba herinterpreteert hij de grootste hits uit de eerste jaren van de Congolese rumba. Daarnaast is de organisatie van het Afrika Festival Hertme blij dat zij Rajery uit Madagaskar dit jaar kan ontvangen. De Ghanese band FRA! zorgt voor de energieke afsluiting van het festival.

Enerverend randprogramma
Naast bovengenoemde artiesten, staan de DJ’s Kokonuts! beide dagen op de DJ stage. Zij draaien hun hele set van vinyl op de momenten dat er op mainstage niet wordt opgetreden. Adama Dramé treedt het hele weekend meerdere keren op met zijn djembé. Harmony’s Brass Band zal het publiek op het terrein opzwepen en ook in het Spookhoes valt er genoeg te beleven. Op zondag treedt de Zuid-Afrikaanse Derek Gripper daar meerdere keren op met zijn onnavolgbare gitaar-interpretaties van de Malinese kora. Tussendoor geeft Maria Karg een lezing, waarbij stil wordt gestaan bij de herdenking en viering van Ketikoti – 150 jaar na de afschaffing van de slavernij.

Speciaal programma voor kinderen
Kinderen kunnen zich vermaken in de speciaal ingerichte tent op het grote veld. Hier kunnen zij naar hartenlust lekker knutselen, muziek maken of spelen. Op zaterdag kunnen kinderen in het Spookhoes kijken naar de voorstelling van ‘De Liedjestovenaar’: een muzikale, magische reis door Afrika!

Unieke Afrikaanse beleving
Niet alleen de selectie van moderne Afrikaanse muziek in een Twents kerkdorp is uniek. Ook het feit dat er elk jaar een Afrikaanse markt wordt georganiseerd, maakt het festival voor veel bezoekers bijzonder. Ruim 100 stands met producten zoals sieraden, kunst, houtsnijwerk, Afrikaanse doeken en kleding laten de bezoekers in een andere wereld wanen. Afrikaanse cateraars maken het feest compleet, want de geuren van het lekkerste eten en drinken van dit continent komen je tegemoet!