Altijd op de hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Tribute Festival Hertme

Programma

14.00 uur Terrein open & DJ Othmar
15.15 uur Voorprogramma Double 6
16.00 uur DJ Othmar
16.30 uur Creedence Clearwater Revival by The Fortunate Sons
18.00 uur Double 6 / DJ Othmar
19.00 uur U2 by U2Two
20.30 uur Double 6 / DJ Othmar
21.30 uur Earth, Wind & Fire by Chicago Funk
23.00 uur DJ Othmar
00.00 uur Einde

Na het daverende succes van vorig jaar is het tijd voor de tweede editie van het Tribute Festival Hertme! Op zaterdag 7 september 2024 wordt het Openluchttheater Hertme weer omgetoverd tot een waar festivalterrein. Ook dit jaar staan er optredens van drie tribute bands op het programma. Bezoekers worden meegenomen terug in de tijd met legendarische acts van Creedence Clearwater Revival en Earth, Wind & Fire.

Maar ook de huidige eeuw wordt goed vertegenwoordigd met een tribute band van één van ’s werelds meest bekende rockbands: U2.
Daarnaast zijn er support acts van DJ Othmar en Double 6 om het festival helemaal compleet te maken. Ben jij erbij op 7 september?

UITVERKOCHT!

Bandinformatie

The Fortunate Sons

Een weergaloze ode aan de tijdloze muziek van Creedence Clearwater Revival!

“Bad Moon Rising”, “Proud Mary” en ‘Who’ll stop the Rain”. Dit is zomaar een greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival (CCR) op haar naam heeft staan.
Klassiekers die de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan en bij vele generaties in het muziekgeheugen gegrift staan. Met het karakteristieke stemgeluid van John Fogerty en talloze hitsingles groeide CCR eind jaren ’60 uit tot één van de populairste bands van die tijd.

The Fortunate Sons nemen je mee naar de hoogtijdagen van de popmuziek met de grootste hits van CCR. Een feest der herkenning voor jong en oud!

Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van de Creedence frontman; door velen is hij dan ook al tot De Nederlandse John Fogerty gekroond. Met de weergaloos swingende ritmesectie van Arn Kortooms op bas en Ipo van Drooge op drums en de sfeervolle invulling door Jan van Bijnen op gitaar, toetsen en mondharmonica wordt het geheel één dampend feest.

The Fortunate Sons weten als geen ander met hun “Tribute to CCR” de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken.

U2Two

U2two is in zowel uiterlijk als geluid een kloon van de Ierse rockband U2. Drie sessiemuzikanten rondom Sam Kramer als Bono, vormen de band sinds 2008. Met miljoenen views op Youtube, waarbij menig U2 fan twijfelt of het niet Bono zelf is die daar zingt, is U2two wereldwijd bekend. Dit bewees in 2018 niemand minder dan Justin Timberlake en diens manager die niet konden geloven dat ze een imitator hoorden van Bono in plaats van Bono zelf. Naast dat de band exact hetzelfde U2 bandgeluid laat horen, is Sam Kramer de belangrijkste troef en publiekstrekker van de band. Met zijn stem die als twee druppels water op die van Bono lijkt, wordt dezelfde sfeer neergezet die het publiek gewend is van U2 zelf. Als Bono imitator is hij door zijn uiterlijk en charismatische persoonlijkheid wereldwijd onovertroffen! Sam Kramer als Bono maakt U2two uniek onder alle andere U2 coverbands op aarde…en dat zijn er nogal wat! Dat hij in Ierland “Bono’s younger twin brother” wordt genoemd onderschrijft dit, want het Ierse publiek is niet gauw onder de indruk als het gaat om imitators van Bono!

U2Two won in 2023 tijdens de SBS6 TV show “The Tribute – Battle of the bands” een finaleplaats en werd uiteindelijk 1 van de 4 bands die speeltijd wonnen in de ZiggoDome. De band speelde in 2020 in Dublin – hometown van U2 zelf. Ze stonden tweemaal in Melkweg Amsterdam, traden op in de bomvolle theatertent van Paaspop Schijndel, waren de headliners tijdens FIS WorldCup Superslalom Cransmontana (Zwitserland). Ieder jaar is de band de hoofdact op Het Grote U2 muziekfeest, wat meermalen in Nederland wordt georganiseerd.

Chicago Funk

The Chicago Funk is een eerbetoon aan de muziek van Earth, Wind & Fire. Al meer dan 50 jaar staat Earth, Wind & Fire synoniem voor groovy discobeats en volle dansvloeren. Als runner-up van het SBS6 televisieprogramma 'The Tribute, Battle of the Bands' in seizoen 2, heeft The Chicago Funk bewezen dat de magie van oude soul, funk & disco nog steeds leeft. Tijdens hun theatertour kregen ze ook iedereen aan het dansen op de muziek van Earth, Wind & Fire!

De originele popgroep Earth, Wind & Fire staat bekend om de hoge noten van Phillip Bailey, het warme geluid van Maurice White en de herkenbare stem van Ralph Johnson. Deze kenmerkende stemmen moesten blijven en geëerd worden. Die stemmen zijn terug te vinden in de Nederlandse artiesten Nigel Brown, Clayton Peroti en Clifton End.

Alle hits zoals 'Boogie Wonderland', 'In the Stone', 'After the Love has Gone' en natuurlijk wereldhit 'September' komen aan bod. Verwacht diverse extravagante kostuumwisselingen, de kenmerkende hoge zangnoten en groovy en meeslepende beats. "When you close your eyes, Earth, Wind & Fire should be in front of you," dat is het uitgangspunt van deze 13-koppige tributeband.

Trek je meest uitbundige disco-outfit aan en "Revive the 70's & 80's Again" met The Chicago Funk. Let op: stilzitten is geen optie!