Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

rock the opera

Datum: zondag 21 juli
Starttijd: 19.00 uur
Terrein open: 17.30
Duur concert: 90 min (excl. pauze)
Zittend Concert

Entreeprijzen:
Early Bird (t/m 31 mei): € 25,00
Vanaf 1 juni / Kassa: € 29,50

Bestel hier je tickets

Bestel hier je tickets (nieuwe pagina).

Rock the Opera II

Vorig jaar beleefden ze een volledig uitverkochte zomertournee in ons land en waren er optredens in het Amsterdamse Concertgebouw, de Weense Staatsopera en vele andere prestigieuze concertzalen in Europa. We hebben het over Rock the Opera van het Praags Filharmonisch Orkest met symfonisch rockspecialist Friedemann Riehle als inspirerend dirigent. De lovende reacties maakten een vervolg onvermijdelijk. Rock the Opera II dus, waarin een volledig filharmonisch orkest je laat genieten van de grootste hits van Queen, Pink Floyd, Deep Purple, Led Zeppelin, AC/DC en U2. Dit jaar te zien in Hertme.

De nieuwe zomertournee belooft een unieke belevenis te worden. Met loeiende gitaren, gillende violen én drie internationale solisten komen verschillende muzikale werelden op een fascinerende wijze bij elkaar. Riehle slaagt erin ogenschijnlijk onverenigbare stromingen een nieuwe jas aan te meten, zonder daarbij hun basis geweld aan te doen. Een overweldigend en spectaculair orkestgeluid vloeit schijnbaar moeiteloos over in de meest respectvolle rocksongs aller tijden. En omgekeerd. We noemen Another Brick in the Wall, Stairway to Heaven en With or Without you.

Luisteren en kijken naar Rock the Opera II betovert je vanaf de eerste tot en met de laatste minuut. De ambiance van het Openluchttheater in Hertme voegt er nog eens een extra dimensie aan toe. Voor je het beseft, word je in de Twentse open lucht en in een fascinerende symfonische setting meegetrokken in de meest fantastische arrangementen. Naar een wereld van muziek waarin alles mogelijk lijkt te worden. Maar dat kan ook niet anders als je bedenkt dat het veelkoppige orkest, waarin de beste rockmuzikanten vanuit Praag zijn opgenomen, wordt ondersteund door drummer František Hönig, die al met Frank Zappa speelde en door drie uitzonderlijk klinkende vrouwenstemmen.