Altijd op de hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Ricciotti

Datum: dinsdag 6 augustus 2024
Terrein open: 19.00 uur
Aanvang : 19.30 uur
Eindtijd: circa 21.00 uur
De toegang is gratis!

Zomertour 2024: Ricciotti’s Shamrock Shuffle

In 2023 bezochten we tijdens “Ricciotti’s Odyssee naar Griekenland” het uiterste oosten van Europa. Dit jaar zoekt het Ricciotti ensemble de muzikale inspiratie in het uiterste westen van het continent. Ierland heeft een prachtige muziekcultuur waar Ricciotti haar studenten in willen onderdompelen.

Op het programma zullen, aangevuld met enkele Nederlandse stukken, voornamelijk Ierse werken staan of werken die aan Ierland te relateren zijn. Het programma zal bestaan uit klassieke werken van componisten als Stanford Villiers, John Field, Leroy Anderson en Samuel Barber. Hedendaags werk van Garth Knox kan natuurlijk niet ontbreken en uiteraard staan er werken van The Chieftains, The Dubliners en andere wereldberoemde Ierse artiesten op het programma.

Als solist is het jonge supertalent Seamus Hickey bereid het Ricciotti ensemble te vergezellen. Deze klassiek geschoolde altviolist komt Ierland maar studeerde in Amsterdam en is daar woonachtig. Hij zal klassieke werken op de altviool gaan spelen, maar daarnaast de viool uit zijn jeugd meebrengen om zijn passie voor traditionele fiddle muziek samen met de spelers van Ricciotti aan het publiek te laten horen!

Kijk voor meer informatie over Ricciotti op www.ricciotti.nl