Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

musical rent

Foto Sanne Wevers

Datum: vrijdag 20 & zaterdag 21 september
Starttijd: 20.00 uur
Terrein open: 18.30
Duur: 2.5 - 3 uur (incl. pauze)

Bestel hier je tickets

Musical Rent

De musical Rent is een rockmusical, gebaseerd op Puccini’s opera La Bohème, het vertelt het verhaal van een groep jonge kunstenaars waarin het HIV-virus de dood zal betekenen. Acht unieke personages proberen op zijn of haar eigen manier om te gaan met confrontaties als armoede, relaties, verslaving, verlies en liefde. Welke keuzes maak je als je weet dat je niet lang meer leeft? Mag je in deze maatschappij nog zijn wie je wilt zijn? Hoe belangrijk is vriendschap en liefde voor jou? Een musical met vragen en onderwerpen die zeker bij de jongeren van nu nog erg leeft en goed aansluit bij hun belevingswereld.

Met een band onder leiding van muzikaal leider Gerben Kruisselbrink, solisten die je omver blazen, een sterk ensemble en een inspirerende locatie wordt er nieuw leven in dit imposante stuk geblazen.

Muzikaal leider: Gerben Kruisselbrink
Regisseur en choreograaf: Francesco Bekkema
Producer: Marieke Visser
Projectleider: Wout Hofstede

Cast & Crew:

Muzikaal leider Rent - Gerben Kruisselbrink:

“Mensen laten groeien, ontwikkelen is mijn grootste drijfveer. Mijn passie is muziek: muziek maken en laten maken. Werken met groepen in combinatie met muziek is mijn lust en mijn leven. Ontwikkelen van mensen via muziek is mijn kracht. Met een oor en oog voor kwaliteit en inhoud is het de kunst om met respect en een lach samen verder te komen.” – Gerben Kruisselbrink

Gerben Kruisselbrink is geboren in 1976 in de Achterhoek. Na studies als Muziekwetenschap, eerstegraads Muziekdocent en Hoofdvak Koordirectie heeft Gerben Kruisselbrink gewerkt als docent Muziek tot 2011. Momenteel dirigeert Gerben Kruisselbrink in koren van pop tot jazz, van gemengd tot vocalgroup, maar vooral muziektheater. Ook werkt Gerben met orkesten: van Big band tot Symfonie, van Harmonie tot Fanfare en met het Eerste Achterhoekse Metropool Orkest. Bij elke musicalproductie zit een eigen samengesteld orkest.

Bij de producties werkt hij ook met solisten, of kleinere ensembles. Vaak gaat dit samen met een Artistiek Team, bestaande uit regisseur en choreograaf. Hij heeft een aantal vaste opdrachtgevers waar hij voor werkt, onder andere het Steengroeve Theater te Winterswijk en Musical Producties Gaanderen Gelderland.

Regisseur en choreograaf Rent – Francesco Bekkema:

Francesco is op 8 jarige leeftijd begonnen met dansen bij Jazzdansstudio Jacquelien. Na vier jaar lang zeuren mocht hij dan eindelijk op Jazzballet. Daar genoot hij zo van, dat hij ieder seizoen een extra dansstijl ging volgen: modern, Afrikaanse dans, ballet en streetdance. Voor hij het wist danste hij 15 uur per week. Vastbesloten als hij is, wilde hij van dans zijn beroep maken. Zo deed hij auditie voor het conservatorium in Enschede en voor de vooropleiding in Rotterdam. Hoewel hij technisch op beide scholen werd aangenomen, bleek zijn fysieke beperking hem in de weg te zitten. Geboren met klompvoeten en verkorte achillespezen dachten dokters dat hij uberhaupt nooit zou dansen. Francesco zette door en vervolgde zijn lessen in Enschede. Bij Jacquelien begon hij met choreograferen en lesgeven. Omdat hij graag wilde studeren deed hij opnieuw auditie. Dit keer bij Lucia Marthas en weer kreeg hij hetzelfde verhaal te horen: technisch goed maar wegens de fysieke beperking wilden ze geen risicio nemen. Inmiddels werkte Francesco als professioneel danser voor Wentink Events en danste hij als freelancer in clubs als The Matrixx en op festivals als Sensation. Hij zette het choreograferen en lesgeven voort.

In 2004 maakte hij zijn droom van een eigen dansstudio waar en opende op 1 februari Focus!

Foto: Sanne Wevers

Cast:

Personage - Gespeeld door

Joanne Jefferson - Annabel Stooker
Mark Cohen - Sten Geerdink
Roger Davis - Mitchell van Kleef
Mimi Marquez - Jacqueline Quartero
Maureen Johnson - Sifra Geessink
Angel Dumont Shunard - Tim Huntink
Benjamin (Benny) Coffin III - Vincent Witteveen
Tom Collins - Levi Smits

Ensemble: Felicia Lopulissa, Michelle Heitink, Maja Veldkamp, Marjolein Meijer, Mark Wevers, Mathijs Koens, Sander de Graaff.

Producer Musicals – Marieke Visser:

Voor Marieke Visser, geboren in de Gelderse Achterhoek, staat heel haar leven al in het teken van muziek. Een vader als beroepsmusicus en een muzikale/creatieve familie, zorgden ervoor dat ze al op jonge leeftijd op muziekles ging en met theater in aanraking kwam.

Na de opleiding tot sociaal pedagogisch medewerker, werd ze in 2008 toegelaten aan het conservatorium voor een opleiding tot Docent Muziek, met als bijvakken hobo en zang.

Tijdens haar studietijd heeft ze veel ervaring opgedaan in orkesten en als zangeres. Zo speelde ze in Duitsland de rol van Amneris in de musical ‘Aïda’, speelde hobo in enkele operette orkesten en was daarnaast ook werkzaam als vocal coach.

Na haar studie begon ze een lespraktijk als zangdocente en werd ze aangenomen als docent ‘muziek en drama’ aan het Graafschap College. Ze trad veel op als soliste maar zong ook duetten met bekende artiesten, waaronder Pia Douwes. Eind 2018 is ze genomineerd voor een Amateur Musical Award in de categorie ‘beste vrouwelijke hoofdrol’ voor haar rol als Milady de Winter in de musical ‘3 Musketiers’.

Productieleider Musicals – Wout Hofstede:

Wout Hofstede groeide op in Twente wat, destijds, niet bepaald een kloppend theaterhart had. Toch zat het er al van kinds af aan in hem. Pas toen hij begin 20 was nam hij stappen richting de theaterwereld. Na het volgen van de vooropleiding van “de Trap” in Amsterdam werd het hem duidelijk dat hij niet alleen wilde acteren en ging hij zich verdiepen in andere disciplines.

Zo’n 10 jaar later begint de bal goed te rollen. Zette zijn voeten op vaste grond in stuntshows, welke hij (mede) creëerde, ontwierp en schreef voor het Avonturenpark in Hellendoorn. Ook studeerde hij af als Theatermaker, gaf veel lessen en regisseert er op los. Momenteel werkt hij als het vaste gezicht van Jungle Jim in WILDLANDS, regisseur/ dramadocent van NEST aan de Universiteit Twente, als spelbegeleider bij KamaK in Hengelo en geeft hij coaching aan beginnende en ervaren spelers en theatermakers.

“Als ik 24/7 bezig kan zijn met en in de theaterwereld, ben ik een gelukkig man”. Het Twentse jongetje van toen is uitgegroeid tot een gelukkig man!