Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

oorlogsgeheimen

Datum: zondag 17 mei - geannuleerd
Aanvang: 15.00 uur
Terrein open: 14.30 uur
Ticketsprijzen: € 7,50
Leeftijd: 9+
Duur: 60 minuten

OORLOGSGEHEIMEN
NAAR HET BEKROONDE BOEK VAN JACQUES VRIENS

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.

Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje.
En het grote geheim…

Boek, theater en film
Het boek Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens is in 2008 getipt door de Nederlandse Kinderjury en won de Archeon Jeugdboekenprijs 2009. Jacques Vriens is een van de bekendste en meest succesvolle kinderboekenauteurs van Nederland. Van het boek zijn ruim 55.000 exemplaren verkocht.
Een tijdloos verhaal van twee goede vrienden in oorlogstijd. Theatervoorstelling Oorlogsgeheimen werd in 2012 uitgebracht en in 2014 volgde de film.
Vanwege het feit dat we dit jaar 75 jaar bevrijding vieren wordt de voorstelling het hele theaterseizoen uitgebracht.

Jacques Vriens over de theatervoorstelling Oorlogsgeheimen:
‘Natuurlijk is oorlog in de ogen van veel kinderen spannend. Maar ik wilde met dit boek ook laten zien dat oorlog vooral betekent dat je mensen zomaar kwijt kunt raken. Mensen van wie je veel houdt. Daarnaast wilde ik vertellen dat de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Limburg heel anders is verlopen dan in het westen van ons land. Met het intrigerende gegeven dat zowel de NSB als het verzet een grote aanhang had en er ook mensen zaten ondergedoken. En dat allemaal in hetzelfde dorp. Er waren veel geheimen maar kinderen buiten werden gehouden. Maar kinderen zijn nieuwsgierig en willen weten wat er aan de hand is…

Ik ben ongelooflijk blij en trots dat Van Engelenburg mijn boek heeft uitgekozen om een theaterbewerking van te maken. Ze hebben met Achtste-groepers huilen niet, een eerdere voorstelling naar mijn boek, bewezen dat ze dat op een heel creatieve en integere manier kunnen.’

Henrike van Engelenburg
Oorlogsgeheimen werd in 2012 uitgebracht door Henrike van Engelenburg. Vanwege het grote succes wordt het nu in 2017 nogmaals uitgebracht door Stichting OTO. De theaters hebben en masse geboekt!
Eerder maakte Henrike van Engelenburg o.a. de voorstellingen De Kleine Kapitein (Paul Biegel), Brammetje Baas (Tamara Bos), De boze heks (Hanna Kraan) en Achtste-groepers huilen niet, ook naar een boek van Jacques Vriens. Deze laatste werd succesvol ontvangen en ontving tevens de Musicalworld Kids Award 2011 voor Beste Jeugdvoorstelling van 2011.