Altijd op de hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Siti Muharam vervangt Al Bilali Soudan....

Wij hebben helaas het bericht gekregen dat Al Bilali Soudan, vanwege logistieke problemen, heeft moeten afzeggen voor het Afrika Festival 2023.

Met trots mogen wij daarom Siti Muharam & The Unguja All Stars verwelkomen. Siti Muharam is de achterkleindochter van de legendarische Siti binti Saad (c. 1880-1950) die de taarab, vanuit Zanzibar, vernieuwde en populair maakte. Siti binti Saad was de eerste vrouw die taraab vertolkte, die dit in het Swahili in plaats van het Arabisch deed en de eerste Oost-Afrikaanse zangeres wiens muziek werd opgenomen. Hiermee werd de "Moeder van Taraab" bewonderd door vele mensen en kreeg zij navolging door artiesten zoals, de eveneens fenomenale, Culture Musical Club & Bi Kidude die in 2009 op het Afrika Festival Hertme optrad.

Siti Muharam 'gouden stem' werd ontdekt en in 2020 bracht zij het album 'Siti of Unguja' uit. Met dit album brak zij internationaal door en werd zij in 2021, door het gerenommeerde tijdschrift Songlines, verkozen tot 'Afrikaans Artiest van het Jaar'.

Siti Muharam & The Unguja Allstars spelen op zondag 2 juli op het Afrika Festival Hertme