Altijd op de hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Onze vrijwilligers

Het Afrika Festival Hertme draait geheel op vrijwilligers van het Openluchttheater Hertme. Onze vrijwilligers zijn de succesformule van het festival! Het is 1989 als John Pisano zijn vriend Theo in het Veld overhaalt om te helpen bij het organiseren van een Afrikadag tegen het Middeleeuwse theaterdecor van Hertme. Ruim 600 bezoekers komen onder tropische omstandigheden naar Hertme en genieten van de muziek en Afrikaanse markt. In 1990 voegt voormalig tropenarts Rob Lokin zich bij de Hertmenaren en programmeert sinds dat jaar het podium. 

De voorbereidingen

Jaarlijks start in september de werkgroep Afrika Festival met eerste voorbereidingen voor het evenement dat traditiegetrouw in het eerste volle weekend van juli wordt gehouden. Deze werkgroepleden hebben ieder hun verantwoordelijkheid: van veiligheid tot infrastructuur, van vrijwilligers tot communicatie en van de markt tot en met de programmering. In dit team worden de grote lijnen uitgezet, verbeteringen besproken en nieuwe ideeën voorgesteld, waarvan de uitwerking in kleinere comité's wordt gedaan.

De opbouwweek

In de week voorafgaand aan het festival komen al deze voorbereidingen fysiek bij elkaar: dan start de opbouwweek. Er worden hekken geplaatst, stands gebouwd, lichten opgehangen, bars geïnstalleerd... verzin een klus en hij staat op de planning! De aansturing van al deze mensen verloopt namelijk volgens een strak schema, zodat alles op zaterdagochtend klaar is als de poorten open gaan. Na gedane arbeid is er alle ruimte voor gezelligheid, want we sluiten iedere avond traditioneel af met een heerlijke gehaktbal!

Het festival

Tijdens het festival herken je onze mensen in de groene theatershirts. Je komt ze natuurlijk tegen bij de entree, bars en kassa's, maar achter de schermen wordt er ook hard gewerkt. Letterlijk in de backstagezone, maar minder zichtbaar zijn ook de mensen die bijvoorbeeld de veiligheid monitoren. Dat maakt dat er 400 unieke vrijwilligers werken aan het organiseren van het leukste feestje van het jaar!

Meehelpen?

Hoewel we ruim voorzien zijn in vrijwilligers, zijn we altijd nieuwsgierig naar nieuw vrijwillig talent. Je kunt je hier aanmelden, wij gaan dan kijken of je ingezet kunt worden. Wil je eerst meer informatie? Stuur dan een e-mail naar vrijwilligers@afrikafestivalhertme.nl!