Altijd op te hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Siti Muharam & The Unguja All Stars - Tanzania/Zanzibar

Op de schouders van Siti Muharam rust de erfenis van haar overgrootmoeder, taarab-muzieklegende Binti Saad. Zij was degene die de elitaire Arabische taarab-muziek uit de kringen van het Sultanaat naar de gewone mensen op straat bracht. Ze introduceerde teksten in het Swahili en voegde Afrikaanse Kidumbak percussie toe. Ze wordt erkend als een echte pionier, de eerste vrouw in Oost-Afrika die haar muziek ooit op een album heeft opgenomen.

70 jaar later deed het gerucht de ronde dat ze een achterkleindochter had, Siti Muharam, van wie nooit iets was opgenomen behalve dat ze een ‘gouden stem’ bezat. Oud-speler Mohamed Issa Matona begon met het samenstellen van een album dat de muziek van Binti Saad weer tot leven zou brengen en tegelijkertijd een licht zou werpen op een van Zanzibars verborgen talenten, Siti Muharam. Op het resulterende album, ‘Siti of Unguja’ uit 2020, komt Siti Muharam naar voren als een betoverende zangeres die haar nalatenschap met trots draagt en zowel een levendige momentopname is van het rijke culturele verleden van Zanzibar alsook een glimp van zijn toekomst. Het album won Songlines-prijzen voor 'Afrikaanse artiest van het jaar 2021'. Nu neemt Siti Muharam de liederen van het album mee op toer door Europa.

Siti Muharam lead zang
Gora Muhammed quanun
Hassan Mahenge oud
Fadhil Mtuke percussie, handdrum
Pete Buckenham keyboard, electronics