Veelgestelde vragen

De onderstaande vragen gelden in zijn algemeenheid voor evenementen op het Openluchttheater Hertme. Soms kan het zo zijn dat een specifiek evenement andere regels hanteert.

Zijn er stoelen of banken beschikbaar?
Op het theater zijn er (houten) banken zonder rugleuning.

Mag ik een kussentje meenemen?
Ja, dat mag. 

Krijg ik een plaats(nummer) toegewezen?
Nee, u krijgt geen plaats

Er is iets misgegaan met het bestellen van mijn tickets, wat moet ik doen?
Als u uw tickets niet spoedig ontvangt in uw inbox na het bestellen van uw kaarten, kan het zijn dat ze in de ongewenste e-mail of spam box terecht zijn gekomen. Indien u ze daar ook niet heeft ontvangen kan het zijn dat de u de betaling niet helemaal heeft afgerond, of dat u per ongeluk uw e-mailadres verkeerd heeft ingevuld.

Voor problemen kunt u contact op nemen met Paylogic, zij verzorgen de ticket-service. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tel: 0900 7295 6442 (€1,00 per gesprek).

Is het Openluchttheater rolstoeltoegankelijk?
Ja, het theater is rolstoeltoegankelijk. Het aantal rolstoelplaatsen is afhankelijk per evenement.

Zijn er invalidentoiletten?
Ja, Er zijn speciale invalidentoiletten in 'het Theaterhoes' dat op het terrein ligt. 

Mag mijn huisdier mee op het terrein?
Nee, er worden geen huisdieren toegelaten tijdens een evenement. 

Mag ik een paraplu mee op het terrein?
Het is NIET toegestaan een paraplu mee te nemen tijdens een evenement van het Openluchttheater. Paraplu's bederven het zicht van uw medebezoeker, daarbij kunnen ze ook gevaarlijk zijn.

Is het Openluchttheater overdekt?
Een deel van het Openluchttheater is overdekt, het grootste deel is echter niet overdekt. 

Zijn er kluisjes aanwezig op het terrein?
Er zijn geen kluisjes aanwezig.

Is het toegestaan om eigen consumpties mee te nemen?
Ja, het is toegestaan uw eigen consumpties mee te nemen. Het wordt wel gewaardeerd wanneer u uw afval na consumptie in de daarvoor bestemde prullenbakken gooit.

Is het toegestaan om opnames te maken tijdens het evenement?
Het is verboden om foto's, video's of andere opnamen te maken van optredens tijdens het evenement, tenzij anders is overeengekomen. Er kunnen wel opnames van u worden gemaakt die voor commerciële doeleinden kunnen worden gebruikt.

Hoe kan ik betalen op het terrein?
Dit verschilt per evenement: bij de meeste evenementen is het mogelijk om consumptiebonnen te kopen door middel van een pinbetaling of door middel van contant geld. Er zijn echter evenementen waarbij er bij verschillende eet- en drink stands met contant geld moet worden betaald. Het is dus raadzaam om contant geld op zak te hebben. Bij deze evenementen kan meestal wel geld gepind worden.

Wat is het exacte adres van het Openluchttheater?
Openluchttheater Hertme. Hertmerweg 31, 7626 LV Hertme.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Openluchttheater Hertme?
Er wordt altijd gezorgd voor parkeergelegenheid tegen een kleine vergoeding. Meestal gebeurt dit op de weilanden om Hertme heen om het dorp te ontlasten.

Is het Openluchttheater te bereiken met het openbaar vervoer?
Normaliter is het Openluchttheater op alle dagen, behalve op zondag, te bereiken met de buurtbus vanaf station Borne. Deze rijdt 1x per uur tot ongeveer 19.00 (zie: https://www.buurtbusweerselo.nl). Station Borne ligt op 3km afstand (40 min lopen), op dit station zijn ook beperkt OV-fietsen beschikbaar. 

Zie voor reisadvies ook: www.9292.nl

NB met het Afrikafestival worden op zaterdag maar óók op zondag extra buurtbussen ingezet, zie hiervoor www.afrikafestivalhertme.nl.

Robin Hood

Robin Hood naar Hertme
IN 2017 VIER DAGEN LANG NIEUW BELEVINGSTHEATER MET VEEL SPEKTAKEL

Robin Hood naar Hertme

‘…Er klinkt vrolijke muziek over de markt. Het groepje muzikanten zit bij de buitenplek van de tapperij, waar bier wordt geschonken uit grote vaten. Alles lijkt pais en vree op deze mooie dag. Lijkt… want als de sheriff te paard aankomt, verandert er iets…’

Zo maar een fragment uit een inmiddels dik boekwerk, waarin ideeën en financiële calculaties vechten om voorrang. Het boekwerk is de business-case van Bernadet Wieffer, voorzitter van de werkgroep Passiespelen in Hertme. Samen met Jos Brummelhuis (de Judas en Herodes uit diezelfde spelen) is zij al maandenlang achter de schermen doende met het in de steigers zetten van een volstrekt nieuwe theaterproductie in Hertme.

‘Met alles erop en eraan’
“De laatste Passiespelen waren in 2014”, zegt Bernadet, “de volgende staan voor 2019 op de rol. Daar zit een gat van vijf jaar tussen en dat vinden wij jammer. In Hertme hebben we zulke mooie faciliteiten, zijn er zoveel bekwame mensen bij elkaar en borrelt het van zoveel ideeën dat het eeuwig jammer zou zijn dit alles vijf jaar lang achter slot en grendel te laten. Dat doen we dan ook niet. Daarom hebben we ervoor gekozen iets volstrekt nieuws te creëren. We zijn uitgekomen bij Robin Hood, een openluchtspel voor het hele gezin, dat veel meer is dan een voorstelling alleen. Het wordt belevingstheater met alles erop en eraan.”

‘Sherwood Forest ligt hier al jaren’
Jos Brummelhuis begint vanachter zijn rode brilmontuur steeds meer te stralen. “Dit wordt echt heel bijzonder”, begint de beoogd regisseur. “Straks hebben we niet alleen een voorstelling van een kleine anderhalf uur, maar ook een voor- en naprogramma waarin bezoekers van alles kunnen doen en meemaken. Het Openluchttheater en haar directe omgeving lenen zich daar perfect voor. Sherwood Forest ligt hier al jaren, zonder dat we het eigenlijk wisten”, zegt ‘ie glunderend. En het voor- en naprogramma? Bernadet: “Dat bestaat onder meer uit een varken aan het spit, demonstraties als klompen maken, glasblazen en smeden én middeleeuwse muziek. Maar ook denken we aan het houden van zwaardgevechten en we zoeken nog naar mogelijkheden om een grote groep paarden te laten opdraven. Alles buiten de voorstelling om.”

Robin Hood is een openluchtspel (“Nadrukkelijk geen musical”, zegt Jos) naar een script van Larry Blamir en in het Nederlands vertaald door Nicolet Steemers. Officieel heet het een multidisciplinair openluchttheater te zijn voor alle leeftijden, met name voor gezinnen. De extra dimensie voor Hertme zit ‘m volgens de organisatoren vooral in het uitwisselen van kennis tussen amateurs en professionals, in de contactbevordering tussen jong en oud en het levendig maken van cultureel en historisch erfgoed plus vooral ook in het versterken van de onderlinge band van de Hertmese dorpsgemeenschap.

Vuurdoop als regisseur
Voor Jos is het de eerste echte grote vuurdoop als regisseur sinds hij in 2012 begon als theatermaker. “Ik heb wel enkele kleinere producties gedaan, maar dit wordt een mega-uitvoering. De uitdaging voor mij ligt vooral in het mogen samenwerken met een grote en uiterst gedreven groep mensen, die ik natuurlijk ook al deels vanuit de Passiespelen ken. Om met hen én met vele anderen iets tot leven te brengen op deze mooie plek, ja… daar geniet ik nu al van.”

 “Klopt helemaal”, vult Bernadet Wieffer aan. “Het voelt geweldig om iedereen weer in beweging te krijgen. Want het zijn niet alleen de vaste waarden zoals onze onmisbare Harry Lutkenhaus, de productieleider of Herman Schabbink, de decorman, of als Ria Blanke en Annie Oude Nijhuis, de dames die nu alweer voorzichtig beginnen ruim 100 middeleeuwse kostuums te vervaardigen. Nee, het gaat om alle spelers en alle vrijwilligers tezamen. We vormen straks één grote familie die een heel fraai kunstje wil gaan flikken.”

Audities op 17 en 18 september
Dat kunstje moet dan worden opgevoerd op Hemelvaartsdag 25 mei 2017 en op de daaropvolgende vrijdag, zaterdag en zondag. De voorstellingen zijn ’s middags. Op 17 en 18 september zijn de auditiedagen in het Theaterhoes in Hertme. Daar worden de poppetjes geplaatst. Op voorhand heeft zich al een groep van zo’n 40 mensen aangemeld die vanuit de Passiespelen en Halloween vaker in het Openluchttheater heeft geacteerd. Maar er is nog plek voor velen, zo ook voor dé Robin Hood zelf. Hij en de anderen kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (BM)

BRON: BORNE BOEIT