Altijd op de hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Terugkijken: de muzikale erfenis van het oude Mali (lezing 9 juni)

Op zondagmiddag 9 juni hield programmeur een lezing over de muzikale erfenis van het oude Mali-rijk. Op veler verzoek hebben we deze lezing opgenomen. De registratie is nu volledig op YouTube terug te kijken. Een mooie inleiding vanuit huis op het festival aankomend weekend, want daar treden maar liefst 5 groepen uit Mali op!

De geschiedenis van Mali gaat terug tot in de 13e en 14e eeuw. Er ontstond een samenleving die tweehonderd jaar bloeide en daarna weer ten onder ging. Muzikanten waren belangrijk om de geschiedenis zingend te vertellen en mensen lof toe te zingen. In die tijd kwam een muziekvorm tot ontwikkeling die tot in de huidige tijd voortleeft en zijn stempel drukt op de hedendaagse muziek. Kennis van de geschiedenis van Mali is belangrijk om de hedendaagse muziek te begrijpen en op waarde te schatten.

Rob Lokin neemt je mee met beelden, geluidsfragmenten en verhalen naar die tijd, eeuwen geleden en ook naar het huidige Mali waar hij vele malen heeft gereisd. Tijdens zijn laatste reis naar Mali in 2017 bezoekt hij het ‘Festival sur le Niger’ in Segou en ook het dorp Kela, dicht bij de grens met Guinée in het hart van oude Mali, waar veel muzikanten wonen. Hij ontmoet vele oude bekenden die ooit in Hertme hebben gespeeld.

Rob Lokin heeft van 1976-1980 als tropenarts in Afrika gewerkt, heeft er veel gereisd en is sinds 1991 programmeur van het Afrika Festival in Hertme.

Bestel nu je ticket voor het Afrika Festival Hertme

Wil je erbij zijn op 6 en 7 juli 2024? Bestel dan nu je tickets voor deze heerlijke jubileumeditie!