Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Dansen met DJ mps PILOT & DJ Owen Densa

Het was een noviteit op het 30ste Afrika Festival: een tweede podium waar DJ's bezoekers van jong tot oud laten dansen en bewegen. Ook in 2019 zal er tijdens de line-checks op het hoofdpodium muziek klinken vanaf het tweede podium op het horecaveld. DJ mps Pilot zal op zaterdag de sets voor zijn rekening nemen, DJ Owen Densa draagt daar de zondag.

DJ mps PILOT

mps Pilot is een van Nederland’s toonaangevende DJ's en producers van hedendaagse wereldwijde popmuziek. Na zijn studie ethnomusicologie draait hij al sinds jaar en dag nieuwe, maar ook traditionele muziek uit Afrika, waar hij vele muziekreizen maakte.

Hij trad er meerdere malen op tijdens het wereldberoemde Festival au Désert, Le Festival sur Le Niger in Mali en tijdens Les Nuits Atyiques de Koudougou (Burkina Faso) en in verschillende clubs in Mali en Senegal voor en na artiesten als Toumani Diabaté, Youssou N'dour, Sékouba Bambino, Ali Farka Touré, Tinariwen, Salif Keita en nog meer grootheden. Als producer werkte hij samen met de beroemde Takamba band Super Onze uit Gao, Mali, waar hij een album van uitbracht op zijn eigen label ‘Two Speakers’. Met hen toerde hij in Nederland en België met een multimedia project, Future Takamba. Mps Pilot trad ook live samen op met Neba Solo, Mali's ballafoon speler nummer één.

Programma zaterdag

mps Pilot's avonturen door 5 grote hedendaagse muziekstromingen in Afrika:
13.45-14.30 uur: De nieuwe Afrobeat zonder S die de wereld veroverde vanuit Ghana en Nigeria: Azonto
15.45-16.30 uur: Zuid Afrika slaat een gat in het westerse clubleven met Msanzi, Quom en Afrohouse
17.45-18.30 uur: De meest frisse combinatie van traditie en pop uit Senegal: Mbalax
19.45-20.30 uur: Beats uit de garages en clubs in Ivoorkust en Congo: Couper Decaler, Mapuko & Ndombolo
22.15-23.00 uur: De snelste beats uit Angola om helemaal op stuk te gaan: Kuduro

DJ Owen Densa

Met zijn Ghanese roots, diverse muzikale invloeden en energieke speelstijl weet hij je voor zijn groove te winnen. Het versmelten van zijn liefde voor Afrikaanse percussie, diepe bas en weelderige melodieën maken zijn sets tot een ware dans- en feelgood-ervaring. Geïnspireerd door Afrikaanse House muziek maakte Owen zich in 2012 het vak van dj eigen. Zijn passie en talent bleef niet lang onopgemerkt. Al snel stond hij in clubs en op festivals achter 'the wheels of steel'. Stap in de wereld van Owen Densa en hij neemt je mee op een muzikale reis!