Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Santrofi (Ghana)

Santrofi is een recent gevormde band uit Ghana die klassieke highlife spelen. De groep bestaat uit jonge muzikanten uit Accra geleid door bassist Emmanuel Ofori (bekend van Pat Thomas & Kwashibu Area Band & Ebo Taylor). Het zijn een stel onstuimige multi-talenten die de oude highlife, ontstaan in de vorige eeuw, een krachtige eigentijdse impuls geven.

Ritmes, melodieën en verschillende talen vloeien naadloos dooreen, meerdere gitaren, groovy baslijnen, traditionele Ghanese percussie, unieke blazers-arrangementen en harmonieuze achtergrondzang zorgen voor een opwindend, swingend en fris geluid. De band heeft meerde zangers die elkaar als lead-zanger afwisselen, maar ook de andere muziekanten wisselen voortdurend van instrument tijdens het concert. Het lijkt chaotisch maar het is een strak geplande show.

Emmanuel Ofori, band leader, basgitaar, zang
Prince Larbi, drums, zang
Domniq Quashie, gitaar, zang
Nana Boakye, toetsen, zang, traditioneel danser
Robert Koomson, lead zang, talking drum, gitaar
Nubert Arthur, trompet, shekere
Bernard Koomson, trombone
Victor Nii Amo, percussie, koebel