Altijd op te hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Rajery - Madagaskar

Rajery wordt beschouwd als een virtuoos op de valiha, de bamboeharp van Madagaskar. Daarnaast is hij ook schrijver, componist, zanger, koordirigent, percussionist, toneelspeler, festivalorganisator, muziektherapeut voor geestelijk gestoorden, schrijver van musicals en oprichter van zijn eigen valiha-school.

Rajery’s debuutoptreden in Nederland vond plaats in Hertme in 2006. Ton Maas schreef in de Volkskrant: “Kwaliteit te over in Hertme, maar niemand kwam maar zelfs in de buurt van de sensatie die veroorzaakt werd door Rajery. Begeleid door zijn met achteloze precisie opererende begeleidingsband bracht hij het publiek in vervoering met een volmaakte synthese van verfijnde hofmuziek en soepele, jazzy funk. Een lichamelijke handicap - als baby van elf maanden verloor Rajery zijn rechterhand - maakt zijn behendigheid op het instrument extra spectaculair.” Aldus Ton Maas in 2006.

Dat optreden in 2006 maakte zoveel indruk dat Rajery op de 25ste en ook op de 30ste editie opnieuw werd uitgenodigd. De reden om hem dit jaar weer te vragen is dat hij, na 30 jaar de wereld te hebben rondgereisd, een nieuwe fase van zijn carrière is ingegaan. Dit voorjaar nam hij met een nieuwe line-up zijn 7e album ‘Fito’ op. Het album gaat over de wereldwijde klimaatverandering, het behoud van het milieu en de klassieke boerenwereld. Rajery neemt twee van zijn zoons mee, Jery en Zo.

Luister alvast hier: https://youtu.be/hGm4vr3rNA4?list=RDEMKYQYMapb7hnVHAfCSB0U8QRajery (Germain Randrianarisoa) - lead zang, valiha

Zo Randrianarisoa – percussie, zang

Jery Randrianarisoa – gitaar, zang

Joseph Razafindrakoto – drums, zang

Parany Ramiaramanana - bas gitaar, zang