Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Pat Thomas & Kwashibu Area Band

Zaterdag - Afsluitende act

Yes! Pat Thomas & Kwashibu Area band zijn weer van de partij! Sterker nog, met de ritmische klanken van Pat & band gaan we de zaterdagavond afsluiten! In 2016 konden we tijdens het Afrika Festival Hertme ook al van de heerlijke ritmes van Pat Thomas en de Kwashibu Area Band genieten en het lijkt er op dat het de enige optredende groep (van 2020) is die al eerder op het festival heeft gespeeld. Deze groep kan niet ontbreken van je AFH2020-checklist!

Pat Thomas is een van Ghana’s grootste zangers. Met een glorieuze carrière van ruim 50 jaar in z'n broekzak is hij uitgegroeid tot ware legende. Sinds zijn geboorte in Agona, Ghana, in 1946, groeide hij op aan de zijde van highlife-legende King Onyina en ging later een hechte samenwerking aan met Ebo Taylor (wie voor het eerst in Nederland schitterde tijdens Afrika Festival Hertme 2010). Pat Thomas en Ebo Taylor waren de powerhouses achter Ghana’s productieve muziekindustrie die fantastische highlife, afrobeat en afropop heeft opgeleverd.

Sparkling highlife reinvention. Living, breathing testament to a music that is very much alive.” ~The Guardian *****

In 2015 namen Pat en Ebo een nieuw album op in Accra, Ghana. Dat dezen ze dit keer met Afrobeat-legende Tony Allen (Hé, die was ook in Hertme, in 2013) en multi-instrumentalist Kwame Yeboah (Ja! Ook bekend... AFH 2016).

Yeboah is de leider van de uit jongeren bestaande Kwashibu Area Band. Deze jonge band slaagt er in om Thomas’ vloeiende highlife om te buigen naar aanstekelijke Afrosoul en Afrodisco. Afgelopen september brachten ze een fantastisch nieuw album “Obiaa!" met opnieuw onweerstaanbare dansmuziek. Genoeg reden om ze opnieuw in Hertme uit te nodigen.. En dus genoeg reden om van deze groep te komen genieten!

"None of the original’s energy is lost inside the new sound" ~ New York Times

“As soulful as it is sunkissed, ‘Obiaa!’ sparkles with emotion, energy and groove.” ~ Record Collector