Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Orchestre Afrisa International (DR Congo)

HOMMAGE aan TABU LEY ROCHEREAU door ‘ORCHESTRE AFRISA’ vijf jaar na zijn overlijden, ter nagedachtenis aan zijn concert in Hertme in 2003


Tabu Ley was zonder twijfel een van Afrika’s meest populaire en invloedrijke zangers. Vijf jaar geleden overleed hij. In zijn 50-jarige carrière componeerde hij meer dan 2000 nummers en bracht hij meer dan 150 albums uit. Tabu Ley is de man die, meer nog dan de eveneens overleden grootheid Franco, de verbinding tot stand heeft gebracht tussen de vroege rumba en de meer recente soukous-stijl. Zijn omvangrijke begeleidingsgroep ‘Orchestre Afrisa’ waaierde na zijn overlijden uit over Congo, Europa en de VS. De 15-koppige groep die op 6 juli een hommage komt brengen aan ‘De Koning van de Rumba’ staat onder leiding van Dino Vangu en was voor een groot deel in Hertme tijdens het concert van Tabu Ley in 2003 op het Afrika Festival in Hertme.
Wawali Bonane, de belangrijkste frontzanger van Tabu Ley Rochereau komt speciaal over uit de VS.

Bezetting

Dino Vangu, lead-gitaar-bandleider , Caen Madoka, mi-solo gitaar, Dezaï, ritme-gitaar, Michel Basse, basgitaar, Esby Nzeza, saxofoon, Kabert Kabasele, trompet, Ntumba Valentin, trompet, Wawali Bonane zang, Habiba, zang, Fila Basele, zang, Sadrack, zang, Lo-Benel, zang, Abro Mokierdo, drums, Armando, percussie, conga, Shanaka Mireille, dans, Jessica Sophie, dans

Bestel nu je tickets!

Wil jij erbij zijn op 6 en 7 juli?

Fatoumata Diawara, Gyedu-Blay Ambolly & the Sekondi Band, Lucibela, The Garifuna Collective, Toko Telo: ze komen naar het Openluchttheater Hertme! Bestel nu je ticket voor het 31ste Afrika Festival!