Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Zoë Modiga - Zuid-Afrika

Zoë Modiga is een artiest die het heden en de toekomst van de Zuid-Afrikaanse muziek vertegenwoordigt. Zij put uit Afrikaanse verhalen, jazzcomposities en Motown-soul, en maakt hier een geheel eigen geluid van.

Al op zeer jonge leeftijd maakte zij de keuze om naar de National School of the Arts in Braamfontein, Johannesburg te gaan, waar ze klassieke piano, klarinet en zang studeerde. Later studeerde ze ook nog Jazz performance aan het College of Music, UCT.

Zoë heeft een geweldige stem met een enorm bereik en is een echte performer, zoals ook te zien is in de clip Lengoma en tijdens haar bijzondere optreden in een bibliotheek in Johannesburg, met de band die ook naar Hertme komt.

Lees vooral het uitgebreide interview met Zoë in Songlines. Hierin vertelt ze over haar motivatie en de achtergrond van haar muziek.

Zoë heeft samengewerkt met enkele van de beste Zuid-Afrikaanse muzikanten, waaronder Ladysmith Black Mambazo, Jonny Clegg en Simphiwe Dana. Ze heeft opgetreden op gevierde festivals met name in zuidelijk Afrika waaronder The Cape Town International Jazz Festival, MTN Bushfire Festival en Hugh Masekela Heritage Festival. Deze zomer komt ze voor het eerst naar Nederland en haar eerste optreden, zo het nu lijkt, is dan bij ons in Hertme!

Bovenop al deze wapenfeiten, is Zoë's muziek meerdere malen genomineerd en in de prijzen gevallen (nominaties voor Best Jazz Album en Best African Artist, winnaar van de Mbokodo Award en de Jazz Category van de SAMRO Overseas Scholarship Competition).

Line-up:

Zoë Modiga, zang, gitaar

Sthe Bengu, trompet

Curt Petrus, piano

Urban Nobela, gitaar

Bandabanda, basgitaar

Ire Bolaji, drums