Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

NIEUW - Rajery - Madagaskar

Het Afrika Festival heeft een speciale relatie met de snaarvirtuoos Rajery. In 2006, 2013 en 2018 was Rajery al te gast en dit jaar is hij opnieuw van de partij op deze bijzondere editie om te vieren dat het festivalseizoen na twee jaar weer geopend is. Rajery bespeelt het nationale instrument van Madagaskar, de valiha, een snaarinstrument gemaakt van lokale bamboe. Hij heeft zichzelf het spelen geleerd als autodidact, en dat getuigt van een enorm doorzettingsvermogen, helemaal gezien het feit dat hij als kind de vingers van zijn rechterhand kwijt raakte.

De valiha staat symbool voor de tradities en spiritualiteit van Madagaskar. Rajery put voor zijn muziek uit de salegy ritmes van de kust, de beko-polyfonieën en tsapiky van het zuiden en de Sakalava-ritmes uit het westen van het eiland. Hij zingt onder andere over de verwoestende impact van klimaatverandering.

Rajery komt met zijn eigen 5-koppige band.

Zijn eerdere optredens in Hertme zijn te zien op ons nieuwe Vimeo-kanaal.

Lees het interview in Songlines en beluister Rajery op Spotify en YouTube hier en hier.