Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Bandé-Gamboa - Guinee-Bissau & Kaapverdië

Muzikale ontmoeting tussen funaná en gumbé

Bandé-Gamboa is voortgekomen uit een initiatief van de Portugese producer Francesco Sousa. In 2020 leidde dat uiteindelijk tot het album met de indrukwekkende naam ‘Horizonte - Revamping Rare Gems from Guinea-Bissau & Cabo Verde’.

De groep bestaat uit muzikanten uit Guinee-Bissau en Kaapverdië en heeft klassieke liedjes uit beide landen opnieuw geïnterpreteerd. Dit doen ze in de geest van Amilcar Cabral, de intellectuele kracht achter hun onafhankelijkheid. Het resultaat is een vreugdevolle ontmoeting van twee populaire muzikale stijlen; de pittige, door accordeons aangedreven funaná van Kaapverdië en de ritmes van de gumbé uit Guinee-Bissau. Ze vinden elkaar in gedeelde elementen van Afrikaanse, Braziliaanse, Caribische en Latijnse muziek, ten gehore gebracht door deskundige en bevlogen muzikanten.


Carlos Ferreira keyboard

Carlos Paris drums

Ernesto Da Silva percussie

Iragrett Tavares zang

Ivan Gomes gitaar

Juvenal Cabral basgitaar

Luis Amilcar Cabral zang

Debora Paris zang