Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Alogte Oho & His Sounds of Joy - Ghana

Alogte Oho is geboren uit een Frafra-vader en een Akim-moeder, en hij groeide op in het regenwoud van Zuid-Ghana, voordat hij als jonge jongen naar het land van de Frafra in de savanne van Noord-Ghana verhuisde. Hij groeide op in Namoo, het geboortedorp van zijn vader, en hij was diep onder de indruk van de glorieuze momenten die hij beleefde tijdens de diensten in de dorpskerk. Al dat zingen en drummen zorgde ervoor dat hij elke zondag als eerste in de kerk was, lang voordat de dienst begon.

Hij kon niet wachten tot hij oud genoeg zou zijn om lid te mogen worden van het kerkkoor. Toen hij dertien werd, kwam zijn wens eindelijk uit en had hij meteen zijn eerste studio-opname te pakken, want het koor nam een ​​reeks cassettes op, waarop hij ook te horen was.

Na zijn schooltijd richtte hij zich op zijn eigen carrière als Frafra-gospelzanger. In 2007 bracht hij zijn eerste album uit, maar het duurde nog vijf jaar voordat hij doorbrak als zanger.

In zijn twintiger jaren kostte een ernstig ongeluk hem bijna het leven. Terwijl hij in het ziekenhuis lag, schreef hij zijn glorieuze bekende nummer “Mam Yinne Wa” ('God, You Love Me So') – als dank dat hij het ongeluk overleefde. Dat nummer voert hij tot op de dag van vandaag over de hele wereld uit. Bekijk vooral dit optreden in de kerk en oefen vast de pasjes zodat je straks in Hertme goed voorbereid bent!

Alogte Oho verzamelde een groep muzikanten om zich heen, His Sounds of Joy, en na de release van zijn derde album in 2012, dat het ook nummer "Mam Yinne Wa" bevat, werd hij geboekt voor bijna alle festivals en vieringen in de regio en werd hij ook uitgenodigd voor bijna alle ontelbare Frafra-gemeenschappen die er zijn overal in Ghana. In 2021 gingen ze voor het eerst op tournee door Europa en wij kijken uit naar het eerste optreden in Hertme!

Jonas Alogte Oho zang

Elizabeth Ayampoka Amaliyenga zang

Patricia Adukobire Adongo zang

Gideon Adu Ampong trombone

Benjamin Osei Tutu keyboard

Richard Amankwah saxofoon

Isaac Kwesi Turkson keyboard

Henry Andoh drums