Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Lucibela (Kaapverdië)

Lucibela, geboren in 1986 op het eiland Sao Nicolau, zingt al van kinds af aan. Haar vaste, warme stem wordt gevormd door het jarenlange in zich opnemen van de klanken van de morna en de coladera. Ze begon op te treden met een band op de middelbare school en later ging ze zingen in hotels in Boa Vista. Ze zong daar liederen die beroemd waren geworden door de grote sterren van Kaapverdië zoals Cesaria Evora, Titina en Bana, liedjes die ze uit het hoofd kende en die ze zich eigen maakte.

Lucibela wil de hele wereld laten kennismaken met de schoonheid van de morna en de coladeira

In 2012 verhuisde ze naar Praia, trok al snel de aandacht op de muziekpodia van de stad en brak uiteindelijk door op de Atlantic Music Expo van 2017. Dit leidde tot uitnodigingen voor België en Lissabon, waar ze haar debuutalbum opnam met producer Toy Viera, Cesaria Evora's muzikale regisseur, met het doel om de erfenis van deze grote diva voort te zetten.

Lucibela treedt op zondag 7 juli op.

Bezetting

Lucibela lead zang Aldair Lima da Costa gitaar Stefen George gitaar Jose Antonio cavaquinho Pericles Ascençao drums, percussie

Bestel nu je tickets!

Wil jij erbij zijn op 6 en 7 juli?

Fatoumata Diawara, Gyedu-Blay Ambolly & the Sekondi Band, Lucibela, The Garifuna Collective, Toko Telo: ze komen naar het Openluchttheater Hertme! Bestel nu je ticket voor het 31ste Afrika Festival!