Altijd op te hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Kader Tarhanine - Mali

Kader Tarhanine, de nieuwe parel van de moderne Toeareg-muziek, is de artiest waar jongeren in de Sahara het meest naar luisteren. Hij belichaamt nieuwheid, jeugdigheid en natuurlijk talent. Hij werd bekend in 2012 met het nummer 'Tarhanine Tegla' of 'Mijn liefde is verdwenen'. Hij heeft Malinese ouders (uit Menaka en Timboektoe), werd geboren in Niger maar groeide hij op in Tamanrasset (Zuid-Algerije). Om die reden is zijn muzikale oriëntatie intercultureel met muzikanten uit Algerije en Mali. Hij laat hij zich inspireren door het rijke repertoire van deze Sahel-Sahara-regio en leeft tussen de twee landen.

Door traditionele ritmes te mengen met rockinvloeden met teksten geïnspireerd door Sahel-poezie en Arabische poëzie, wordt Kader's muziek gezongen door Toearegs over de hele wereld. In 2018 werd zijn laatste album opgenomen ‘Ikewane’ (‘Wortels’) in de Moffou-studio van Salif Keita in Bamako. Ikewane is een hymne aan liefde, eenheid en vrede. Het is ook een oproep tegen clandestiene emigratie en pleit voor de ontwikkeling van de Sahara.

In maart 2020 werd hij gespot door het Afrika Festival op de ‘MASA d’Abidjan’, de Ivoriaanse markt voor uitvoerende kunsten en werd geboekt voor de 2020 editie. Toen sloeg de corona pandemie toe, werd het festival geannuleerd. De carrière van Kader kreeg een ernstige terugslag. Gelukkig is er nu weer een tournee op gang gekomen en kunnen we het eerste concert van Kader Tarharnine in Nederland beleven in Hertme.

Beluister Kader hier: https://youtu.be/-iNhWhmMG6s


Kader Tarhanine – lead gitaar, zang

Mohammed Zenani – gitaar, zang

Dramane Touré - basgitaar

Mohamed Alhousseini - percussie