Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Harouna Samake (Mali)

Harouna Samake wordt beschouwd als een van Mali’s beste kamele n’goni spelers. Hij speelt niet alleen al vele jaren in de band van de levende legende Salif Keita, maar werkte ook mee op meer dan 50 platen van andere artiesten, zoals onder meer van Bassekou Kouyaté, Djessou Mory Kante en Zani Diabaté.

In de zomer van vorig jaar heeft hij dan eindelijk zijn eigen debuutplaat uitgebracht, ‘Kamale Blues’. Subtiel twinkelende gitaar- en kamele n’goni-lijnen vervlechten moeiteloos met pakkende vocalen, voortgestuwd door groovy bas en percussie, resulterend in een heerlijk, zeer dansbaar geluid. Zijn teksten verhalen over thema’s als immigratie, gender-relaties en mensenrechten, voornamelijk gezongen in het Bambara.

Bezetting

Harouna Samake gitaar, kamale n'goni & zang Assetou Diakite zang Youssouf Daba Diarra n’goni Isildo Novelas bas Madou Sanogo percussie Legre Thibaut drums & zang