Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Guinea Music All Stars - Guinee

Guinea Music All Stars is opgericht door Moh Kouyaté. Hij heeft een missie: moderne Guinese muziek bekend maken bij een internationaal publiek. Om dit te doen, heeft de gitarist en zanger zich omringd met bekende muzikanten, zoals Sékouba Bambino, en ook jonge talenten uit het land. Sekouba Bambino verving op zeer jonge leeftijd (vandaar zijn bijnaam Bambino) de charismatische zanger Demba Camara van Bembeya Jazz, die in 1973 bij een auto-ongeluk om het leven kwam.

Het geluid van de achtkoppige groep bestaat zowel uit gitaren, keyboards en drums, als ook meer traditionele instrumenten zoals djembé en kora. Het repertoire van de groep bestaat enerzijds uit nieuwe composities, anderzijds uit klassiekers van de orkesten uit de gouden eeuw van Conakry, zoals Bembeya Jazz en Balla et ses Balladins.

Guinea Music All Stars slaat een brug tussen generaties, door de muziek van vroeger te laten klinken en te laten zien dat de huidige muziekscene van Conakry nog steeds veel moois voortbrengt.

Line-up

Moh Kouyaté zang, gitaar

Sekouba Bambino zang

Djene Kouyaté zang

Alkaly Karamba Kouyaté basgitaar

Seny Conté drums

Moussa Koita keyboard

Mohamed Kouyaté kora

Abdoulaye Kouyaté gitaar

Lassine Koné djembé, percussie

Amadou Bangoura balafoon