Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Fatoumata Diawara (Mali)

Fatoumata werd geboren in 1982 in het noorden van Ivoorkust uit Malinese ouders. Ze groeide op bij een tante in Bamako. Daar werd ze ontdekt als actrice en kreeg een filmrol. Toen ze werd gevraagd toe te treden tot een Frans theatergezelschap en haar ouders dat wilden verhinderden, besloot ze te vluchten. Ze wist, 20 jaar oud, alleen op een vliegtuig naar Parijs te komen. Daar ontdekte ze het zingen en dansen.

Haar eerste optredens vonden plaats o.a. in Nederland. In 2010, toen nog volkomen onbekend, stond ze op het podium in Hertme. Een jaar later toen haar eerste album ‘Fatou’ uitkwam werd ze in één klap een van de grootste stemmen van Afrika. Daarna verliep haar carrière explosief; ze speelde met vele muzikanten en acteerde in de film ‘Timbuktu’. Na 7 jaar kwam haar tweede album uit ‘Fenfo’ ‘(iets te zeggen’). Haar thema’s zijn vrouwen en kinderen, ze keert zich tegen de besnijdenis van meisjes, tegen het bleken van de huid etc. Ze blijft trouw aan haar Wassoulou-wortels maar betreedt tegelijk nieuwe wegen, speelt rocksolo’s op haar gitaar en zingt ook nummers van Stevie Wonder.

Fatoumata treedt zaterdagavond 6 juli op!

Dapper, trouw aan haar Wassoulou-wortels en grenzen overstijgend!

Bezetting

Fatoumata Diawara, lead zang, gitaar Jean-Baptiste Sekou, percussie, drums Sekou Bah, basgitaar Yacouba Koné, gitaar Arecio Smith, keyboards

foto: Aïda Muluneh