Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Etuk Ubong & the Etuk Philosophy - Nigeria

Dampende afrobeat uit Lagos

Deze getalenteerde trompettist zal het festival afsluiten op zondag 3 juli. Met zijn band brengt hij dampende up-tempo afrobeat rechtsreeks uit Lagos.

Etuk Ubong werd geboren in de staat Akwa Ibom in het zuidoosten van Nigeria, maar groeide op in Lagos. Op zijn 14e begon hij met trompet spelen en stopte daar nooit meer mee. Op zijn 16e werd hij al gevraagd om lid te worden van de band van de recent overleden highlife-muzikant Victor Olaiya, een band waar ook de jonge Fela Kuti en Tony Allen ooit lid van waren voordat ze de Afrobeat ontwikkelden.

Etuk speelde in Femi Kuti’s band Positive Force, die vaak optrad in de “New Afrika Shrine” in Ikeja. Thuis in Lagos heeft hij zijn eigen podium gelanceerd, "The Truth Village", waar hij drie avonden per week optreedt. Het is het meest productieve podium in de Nigeriaanse hoofdstad sinds Fela Kuti's Shrine.

Etuk en zijn band beloven een energieke afsluiter te worden!