Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Elida Almeida - Kaapverdië

Kaapverdië

In 2014 zong Elida Almeida in een bar in Praia, Kaapverdië, waar ze naar de universiteit ging en werkte om haar jonge zoon en haar familie te ondersteunen. In het publiek zat José da Silva, hoofd van Lusafrica Records en producer van Cesaria Evora. Twee maanden later begon ze met het opnemen van haar debuutalbum 'Ora doci, Ora margos' (Zoete tijden, Bittere tijden). Het album staat vol met originele nummers die een enorme diepgang bevatten voor de toen nog 22 jarige zangeres, en die ze ten gehore bracht met haar uitzonderlijke, warme en soulvolle stem.

Het nummer 'Nta Konsiqui' ging viral en leverde haar een RFI Prix Découvertes Award op. Sindsdien gaat haar muzikale carriere als een speer: nog twee veelgeprezen albums, samenwerking met andere Kaapverdische sterren als Lura, Lucibela en Djodji, een release met de Braziliaanse zangeres Flavia Coelho en optredens in Afrika, Europa en de VS.

Bezetting

Elida Almeida - zang

Hernani Almeida - gitaar

Carlos Ferreira - keyboard

Simao Antonio - basgitaar

Carlos Paris Morais - drums