Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Elida Almeida

Elida Almeida staat voorlopig op Zondagavond in het programma!

De Kaapverdiaanse jonge Elida Almeida, afkomstig uit het dorpje Pedra Badejo, op het eiland Santiago, komt ons dit jaar verblijden met haar prachtige, soulvolle stemgeluid! Hoewel het precieze tijdstip van haar optreden nog vast te stellen valt, mogen we al wel bekend maken dat ze komende editie van het Afrika Festival Hertme aanwezig zal zijn.

Veel van Elida's muziek draagt een serieuze boodschap met zich mee. Zo zingt ze over het belang van het verwerken van de grote terugslagen in het leven, alsmede het volgen van je dromen.

"Kebrada must have been a wonderful village to grow up in, judging by the lush brushstrokes we hear in the record."
~ rhythmpassport.com

Elida's carrière nam een droomvlucht sinds een optreden in 2014 in een bar in Praia, waar ze naar school ging en baantjes had om haar jonge gezin te onderhouden. In het publiek zat José da Silva, hoofd van Lusafrica Records en producer van Cesaria Evora. Van het een kwam het ander, en twee maanden later begonnen de opnames voor haar debut album "Ora doci, Ora margos", wat zoveel betekent als "Goeie tijden, Slechte tijden"... En met zo'n titel kan je de plank in Nederland natuurlijk niet mis slaan!

In 2017 droeg ze opnieuw bij aan de Kaapverdiaanse muziekgeschiedenis met haar prachtige album "Kebrada". Extra bijzonder is dat Elida de muziek en teksten, die haar naar nieuwe hoogtes in haar carrière brengen, zelf schrijft! In februari 2020 wordt ze 27 jaar, en met die leeftijd is ze absoluut een van de jonge talenten uit Afrika om in de gaten te houden.

"Kebrada is a worthy follow-up to 'Ora Doci' and shows an increased maturity and confidence."
~ Southern World Arts News (SWAN)

“Each song has a message, even when it’s more festive. I’m telling girls to be careful, and also to fight for their own success”
~ Elida Almeida