Altijd op te hoogte blijven!
Altijd op de hoogte van de laatste events
Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief met de laatste updates in je mailbox!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Adama Dramé - Burkina Faso

Meesterpercussionist Adama Dramé werd in 1954 geboren in Nouna; een dorp in het noordwesten van Burkina-Faso. Hij is de 6e generatie van een ߖߋ߬ߟߌ djeli-griot-familie, van de Malinké-cultuur en werd een sloot zich op twaalfjarige leeftijd aan bij de groep van zijn vader Salifou. Een ߖߋ߬ߟߌ djeli heeft als taak om de verhalen en geschiedenis muzikaal door te geven in de orale traditie.

In de jaren 70 was hij een van de eerste djembefola's die in Europa kwam spelen en zo de wereld kennis liet maken met zijn cultuur, zijn geschiedenis en zijn talent. Deze meester van de djembé kent de ritmes van West-Afrika perfect, maar hij heeft ook zijn plaats kunnen vinden in de hedendaagse muziek, de jazz, en zijn ritmes kunnen combineren met die van andere tradities.

Adama Dramé treedt zaterdag op en zal ook 2 djembé-workshops geven.


Het is tijdens het festival mogelijk om je in te schrijven voor de workshops bij de infostand. Voor de workshops heb je een eigen djembé nodig.