Informiert bleiben!
Immer auf dem Laufenden über die neuesten Ereignisse
Melden Sie sich an, um unseren Newsletter mit den neuesten Informationen in Ihrer Mailbox zu erhalten!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Onbereikbare liefde

De Strijd gaat niet alleen over conflicten, er zit natuurlijk ook een ingewikkelde, onbereikbare liefde in verwerkt. Hoofdrolspelers Jeff Benjamins (Jezus) en Eline Koenjer (Maria Magdalena) vertellen op Valentijnsdag over hun ‘toneelrelatie’.

Hoe is jullie ‘relatie’?

Eline: “Het uitgangspunt is dat we bij elkaar willen zijn, maar allebei weten dat het niet kan. Jezus moet een ander pad bewandelen, hij is uitverkoren door Zijn Vader. Tot het moment daar is, loop ik met hem mee. Dit wel met weerstand van de andere volgelingen van Jezus, de apostelen zien me liever gaan dan komen. Zij hebben moeite met onze liefde en begrijpen niet waarom Maria Magdalena doet wat ze doet voor Jezus. Buitenstaanders zien haar liever komen dan gaan, ze zien haar als een onreine vrouw. Het is echt een onbereikbare liefde.

Jeff: “Een mooie, indrukwekkende scene vind ik het duet’ Onbereikbare Liefde’ van Jeroen van der Boom. Dit zingen we samen op het moment dat Maria Magdalena mijn voeten wast, en we elkaars gevoelens voor elkaar uitspreken. Want ondanks de weerstand van de apostelen verdedig ik haar keer op keer.

Hoe is de chemie?

Eline: “Voor de kick-off, waar de rollen bekend zijn gemaakt, kenden we elkaar niet. En tot het begin van dit jaar hebben we qua spel nog weinig samen gerepeteerd. Jeff: “Wel oefenen we elke zondag ons duet en de andere nummers in de kerk in Hertme. En nu de doorlopen zijn begonnen, zullen we steeds meer samen repeteren. Jos Brummelhuis moet nog verder aangeven hoe hij het precies voor zich ziet. De scene van het voeten wassen en balsemen is intiem en klein. We durven echt in elkaars ogen te kijken en daar halen we al heel veel uit. We zijn beiden spelers die spelen vanuit het moment.”

Eline: “Jos heeft me een boek aangeraden om me voor te bereiden op mijn rol. Ik moet Maria Magdalena neerzetten als een soort dertiende apostel, zij weet welk pad hij moet begaan en bereid hem voor op zijn lijden en sterven. Dit gevoel neem ik elke repetitie mee, best heftig.” Jeff: “Het is een serieus stuk, maar tussendoor houden we de humor erin. Het is heel erg leuk om samen te werken.”

En de grote liefde in je dagelijks leven?

Allebei: “Op het toneel blijft de liefde onbereikbaar, maar in het dagelijks leven zijn we allebei gelukkig getrouwd en we hebben ieder ons eigen prachtige gezin.”