Informiert bleiben!
Immer auf dem Laufenden über die neuesten Ereignisse
Melden Sie sich an, um unseren Newsletter mit den neuesten Informationen in Ihrer Mailbox zu erhalten!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De kledingdames van De Strijd

Op de boerderij van Ria Blenke in Saasveld ‘hangen ze er met de benen uit’, tijdens een passessie is het een komen en gaan van spelers en figuranten. In groepjes en op afspraak worden de kostuums door de kledingdames aangemeten.

Zonder Ria Blenke, Annie oude Nijhuis, Trees Schabbink, Ria Rijgwaart en Rieky Lucas geen voorstellingen. Met z’n vijven hebben ze alle kostuums gemaakt. Ruim 180 mensen moeten er gekleed worden voor de derde editie van de Passiespelen.

Annie oude Nijhuis vertelt: “Al vanaf augustus zijn we bezig. Toen hebben we de kleding van de vorige editie opgehaald uit de kelder van het theater en opgehangen op de deel bij Ria. Daarna konden we inventariseren welke kleding nog goed was en wat bijgemaakt moest worden. Vanaf oktober zaten we elke 14 dagen bij elkaar om te knippen. De naaimachines bleven thuis, de kleding namen we gewoon mee naar huis om af te maken.”

Op dit moment hangt er ruim 34 meter aan rekken vol met kleding. Er zijn meer dan 60 nieuwe creaties gemaakt, sommige bestaande kostuums zijn veranderd of aangepast.

Ria Blenke: "Voor de passessies hebben we setjes klaar hangen. De hoofdrolspelers krijgen een speciaal samengesteld kostuum. Voor de figuranten wordt er tijdens zo’n sessie gekozen. Samen met de mensen van de grime bepalen we welk hoofddeksel elke speler krijgt. Op 9 maart zal de eerste doorloop (repetitie) met kostuums zijn, een spannend moment."

Op de foto v.l.n.r. Ria Blenke en Annie oude Nijhuis in overleg met regisseur Jos Brummelhuis.