Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Santrofi (Ghana)

Santrofi is een groep uit de Ghanese hoofdstad Accra, geleid door bassist Emmanuel Ofori (bekend van Pat Thomas & Kwasibu Area Band & Ebo Taylor).

De talentvolle band speelt energieke up-tempo highlife; de muziekstijl die zijn begin jaren 20 ontwikkelde vanuit de traditionele Akan-muziek. Met een groovy baslijn, verschillende gitaarlijnen, traditionele Ghanese percussie, en catchy blazers partijen zorgen zij voor een energiek optreden.

Ritmes, melodieën en verschillende talen vloeien naadlood dooreen, meerdere gitaren, groovy baslijnen, traditionele Ghanese percussie, unieke blazers-arrangementen en harmonieuze achtergrondzang zorgen voor een opwindend, swingend en fris geluid. De band heeft meerde zangers die elkaar als lead-zanger afwisselen, maar ook de andere muziekanten wisselen voortdurens van instrument tijdens het concert. Het lijkt chaotisch maar het is een strak geplande show.

Emmanuel Ofori, band leader, basgitaar, zang

Prince Larbi, drums, zang

Domniq Quashie, gitaar, zang

Nana Boakye, toetsen, zang, traditioneel danser

Robert Koomson, lead zang, talking drum, gitaar

Nubert Arthur, trompet, shekere

Bernard Koomson, trombone

Victor Nii Amo, percussie, koebel