Op de hoogte blijven?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Gyedu-Blay Ambolly & the Sekondi Band (Ghana)

De ‘James Brown van Ghana’, zo wordt Gyedu-Blay Ambolley ook wel genoemd. Met zijn rauwe afrofunk-geluid, dat hij simigwa-do noemde, rolde hij in 1973 in de Ghanese muziekscene binnen, waar hij direct insloeg als een bom met zijn funky, jazzy, soulvolle benadering van highlife. Hij startte in de sixties in de Uhuru Dance Band, en leerde onder meer van Ebo Taylor, met wie hij in 1974 The Apagya Show Band oprichtte. Inmiddels zijn we ruim 40 jaar en 30 albums verder en is Ambolley een levende legende. Niet voor niets figureert hij op veel hippe re-issues, van iets obscuurder als Afrodisiac tot labels als Soundway en Analog Africa. Dit jaar komt hij voor het eerst naar Europa met zijn eigen band uit Ghana, de Sekondi Band, waarmee hij nu ruim zeven jaar samen speelt en waarmee hij in mei 2017 het album Ketan uitbracht op Agogo Records.

Met zijn krachtige, rauwe stem kleurt hij highlife met funk, soul en afrobeat

Bezetting

Gyedu-Blay Ambolley, bandleider, saxofoon en zang Isaac Krobreni Karikari, keyboards Charles Oduro Donkor, basgitaar Peter Mensah Kadesh, drums Dominic Quarchie, gitaren Isaac Kwaku Ansong, trompet Justice Nii Adjiri Williams, congas Fru Assah Atanga, saxofoon